Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Guterres Foerstoerelsen I Gaza Vaersta Jag Sett

Kriget i Gaza: Generalsekreterare Guterres fördömer "häpnadsväckande" förstörelse

FN:s generalsekreterare António Guterres har fördömt den "häpnadsväckande" förstörelsen i Gaza, där han under helgen träffade palestinska tjänstemän och offervittnen för Israels senaste bombningar.

Guterres sa att han "skakade" av det han såg i Gaza, där minst 243 palestinier, inklusive 66 barn, har dödats i israelska flyganfall sedan konflikten trappades upp den 10 maj.

Han uppmanade till ett omedelbart slut på våldet och varnade för att "varje ny dödlig handling gör lösningen på konflikten ännu svårare".

Guterres sa att han var "djupt bestört" över den oproportionerliga förlusten av palestinska liv och han uppmanade Israel att "stanna upp för träffarnas skull" och använda "maximal återhållsamhet" vid användning av våld.

Han uppmanade också Hamas och andra palestinska väpnade grupper att stoppa raketbeskjutningen mot Israel, som har resulterat i dödandet av 12 israeler, inklusive två barn.

"Barn, kvinnor och män dödas. Många fler skadas. Civil infrastruktur, inklusive hem, skolor och sjukhus, förstörs. Mänskligt lidande når outhärdliga nivåer," sa Guterres.

Han uppmanade det internationella samfundet att "göra allt i sin makt" för att få slut på våldet och uppnå en tvåstatslösning mellan Israel och palestinierna, baserad på gränserna före 1967.


Komentar